Züriwerk, Zurich , 2014–2015

  • © Johannes Marburg, Genf

  • © Johannes Marburg, Genf

  • © Johannes Marburg, Genf

On the ground floor of House A, a part of the overall “More than Living” project, we implement the tenant’s fit-out for the Züriwerk Foundation. In the future, the studio will employ up to 28 people with cognitive and/or multiple impairments in five work rooms. It offers those who, because of their handicap, cannot work in a productive way the opportunity to pursue an activity appropriate to their abilities and to participate in the newly created part of the city. The distinctive supporting structure of the apartments above, which is visible on the ground floor, proved to be a suitable layout for the operational and assistance concept of Züriwerk Foundation. The arrangement of the studios and the various lounge and break rooms reflects the interplay of private areas and common rooms in the apartments. The work rooms are connected by sliding doors. Generous glazing promotes visual contact and allows the occupants of the house to participate in the employment service.