WYDÄCKERRING RESIDENTIAL DEVELOPMENT, Zürich , 2018

The new building project is divided into four residential buildings, which together with the future school building enclose a spacious courtyard on the urban site. The clear definition of the four separate building volumes in the urban planning context ensures the desired permeability to the quarter’s green connecting axis, the Triemli footpath, and the other adjoining open spaces. The space-forming element of every apartment is the “Enfilade Room”, a generous linear connecting space that links all areas of an apartment like a spine. Due to the clear positioning of the Enfilade Rooms in the large building volumes, the apartments are oriented towards at least two sides and offer a variety of views. With its orientation, the Enfilade Room emphasises a wide view despite the proximity of the buildings to each other and thus creates added value for the apartments oriented towards the space in-between.